AS не есть клон Бозмана, это отдельный человек, видел его в реали, как и Бозмана тоже
Расскажи если можешь про этого "аса" подробней а то я грешным делом подумал ,что это Тернопольский .. й. _________________ Не рой другому яму -
пусть сам себе роет...
AS, предлогаю во избежания недоразумений по поводу языка не заострять на этом внимание. Я уверен 99 % мерефян могут разговаривать на украинском языке - я в том числе, но не нужно заставлять. Я действую по принципу - кто к нам с мячем придет, тот от .... Почему все свидоми украинцы так переживают за русскоязычных?
Вы еще крымским татарам напишите по поводу украинского языка.
Если у вас есть идеи выдвигайте - послушаем. _________________ Обходя грабли-мы теряем драгоценный опыт!
Я к вам и обратился потому ,что для меня он не является любопытной личностью,ошибочно подумал что он с Тернополя. А то ,что он пишет старо как мир (одно и тоже)нового нечего .Как они все похожи и предсказуемы ,что можно перепутать.... _________________ Не рой другому яму -
пусть сам себе роет...
Я то сама в Мерефе сравнительно недавно, но моя мама рассказывала, что было время, когда в Мерефе позакрывали все украиноязычные школы кроме одной. Я ее словам верю больше, чем утверждениям незнакомого мне выпускника СШ № 1 тов. AS. Так что не надо про
Цитата:
усі часи
. Сама училась в Крыму, а там украинского взагалі не преподавали. Так что пардоньте, шо на кацапском. _________________ Contra spem spero!
"Мне, как отцу, оскорбительно..." (с) Не может быть. Гайдай
И где ж вы такой гадкий оборот то нашли. Либо вы из Питера или Зеленого Гая. По-другому не звучит.
(харьковцы, московцы, адисабебовцы, парижевцы и т.д.)
Шановна громада форуму! Ні в якому разі не ставлю перед собою завдання когось примушувати до володіння мовою рідної держави, чи тим більше перевиховувати, бо якщо цього не зробили батьки та школа в молодому віці, то треба розраховувуати лише на здібності до мислення кожного окремого індивідуума.
Бог створив розмаїття націй і народів на цій невеличкій планеті Земля і разом з територією ( назовімо це умовно "тілом держави" ) дав кожній і душу ( "мову" ), згадайте "...спочатку було слово". Історія найбільш успішних суспільств ( французи, німці, італійці, шведи, данці, .... ) побудована на захисті в усі часи саме своєї національної самобутності, саме це почуття іншого серед інших і було і є джерелом бажання довести решті світу спроможність побудувати, а при необхідності і захистити свою землю, свою мову, свою культуру, свої традиції. Результати ми спостерігаємо вже сьогодні. Середня зарплата в Європі - 4950 євро ( більше 50 000 грн. ). Інакше людина перетворюється в бездушну тварину з елементарним шлунково-туалетним мисленням, вибачте за різкість.
В цьому контексті історія України - одна з найцікавіших та найважчих.
Не буду занурюватись в історію племен 200-40 - тисячолітньої давнини, просто нагадаю декілька фактів: колесо винайшли наші предки, навчились вирощувати пшеницю і пекти хліб - наші предки, видали першу друковану книгу - наші предки, створили культ жінки - матері, берегині - наші предки, в середні віки навіть в селах знали грамоту, більшість знаменитих вчених, педагогів, художників, письменників - вихідці з України. Чи не є це предметом гордості і бажання все це зберегти і примножити? Сьогодні українські діти займають перші місця на різних світових конкурсах. Чи не є це підтвердження генокоду великих предків і підтвердженням необхідності все це зберегти і примножити? І мова в цьому контексті є саме носієм того генокоду.
З іншого боку - доба приниження, асиміляції і неприкритої агресії з боку імперських держав - Росії, Польщі, Австро-Угорщини, Турції. Розтерзана земля, розпорошена нація. Різні імперії - різні рівні наруги, але в той час коли князь Меньшиков вирізав до немовляти жителів Батурина, правитель австро-угорщини будував український університет в Чернівцях. Це просто для порівняння східної і західної ментальності.
Міняються часи, міняються декорації, але на превеликий жаль залишаються "недоколихані" правителі і недорозвинуті в цивілізаційному плані нації, квінтесенцією діяльності яких є еволюція
підлості, в основі якої є та сама агресія і бажання прихопити ( невідомо нащо ).
Спробуйте, шановні колеги не лаятись, а задуматись і переосмислити сучасність з точки зору патріота своєї нації і своєї Держави. Тим більше, що саме на Вас має обіпертись суспільство, як на освічених і прогресивних. Давайте разом почнемо розбудовувати дійсно суспільство для усіх людей, а не для паханів, коли твоє життя, твої успіхи і твої невдачі залежать тільки від тебе.
І останнє. Повернення до свого - мови, традицій, культури, самоповаги - процес не одного дня, місяця, року. Але треба починати. І, повірте мені, ваші діти і внуки скажуть вам величезне "Дякуємо".