Добавлено: Сб Май 24, 2008 1:36 pm Заголовок сообщения:
Прочитав это все, у меня возник вопрос к Modulyator, т.к. он является автором этой темы:
Что по твоему НАСИЛЬНАЯ украинизация?
Если это всего лишь выпуск документации(бланков), озвучивание фильмов, художественной литературы на украинском языке - то это нормальный процесс, ведь Вы и я живем на УКРАИНЕ!
Я не разговариваю на украинском языке, но спокойно смотрю фильмы, ...
Если б наше правительство правильно подошло к этому вопросу, то бланки сделали русско-украинскими (украинско-русскими), и уже давно ввели б двуязычие, но Вы на забывайте кто сделал "нашего" президента президентом, и кто ему зарплату платит.
premium писал(а):
Порівняйте довжину російських текстів, особливо технічних, з англійськими і українськими.
При чем тут длинна предложений? Русский язык точно такой же международный язык, как и английский. Только английский язык- это хорошо, а русский - ПЛОХО! ПОЧЕМУ?
Chester писал(а):
Лично я прочуствовал проблему "насильной украинизации" в требовании выполнения курсовых/дипломных/бакалаврских работ на украинском языке, поскольку работы в сфере IT на украинском смотрятся по меньшей мере смешно
Если ты работаешь в сфере IT, то писать будешь на языке, который закажет ЗАКАЗЧИК. Если надо будет, то и на иврите будешь писать.
Что касается курсовых/дипломных - а кому сейчас легко, учи украинский!
Я ПРОТИВ ГЛУПОЙ УКРАИНИЗАЦИИ!!!
Я слышал, что лифт, теперь нываться будет ТРОСОТЯГ, насильник - писюньковый злодий- это ж по какой накурке можно было так придумать???
А когда переезжаешь на ПМЖ в Германию, то ты должен сдать экзамен по немецкому языку, так что это тоже можно назвать и выступать против НАСИЛЬНОЙ неменизации(германизации)? _________________ Администрация оставляет за собой право глумиться над посетителями сайта ))
Возраст: 39 Зодиак: Зарегистрирован: 21.09.2007 Сообщения: 2001 Откуда: Мерефа City
Добавлено: Вс Май 25, 2008 11:29 am Заголовок сообщения:
Хороший вопрос. Постараюсь ответить полностью.
Товарищу premium уже и так пошли на уступки - добавили на форум украинский язык. Например, bozman писал на укр. языке, но на оформление не жаловался...
Но товарищу показалось мало... он еще"отмазки" привел.
Может, я дико неправ, но каждая отмазка унижает рускоговорящего человека, который ни в чем не виноват...
Товарищ запел, что каждый ОБЯЗАН ЗНАТЬ УКРАИНСКИЙ ! У меня вопрос : а как государство догадается, что я его заню ? Будет каждому лезть в мозги ?
короче - под насильной украинезаций я понимаю унижение и языковую нетерпимость, которая недопустима в правовом государстве. _________________ Иди своей дорогой, и пусть люди говорят что угодно ( Данте Алигьери )
Не спорь с дураком - люди могут не заметить разницы (Неизвестный Философ)
Добавлено: Пн Май 26, 2008 9:09 pm Заголовок сообщения:
Хлопчаки, якось небуло часу на дописи, але за форумом слідкую уважно. Тему"насильницької ураїнізації" не можу залишити поза увагою. Ніхто не сміє заперечити, що російське мовлення було нав`язане нам у 30 -ті роки разом із Голодомором, ГУЛАГОМ та колективізацією. Так чому ж зараз не повернутися до нашого коріння? А силоміць ніхто нікого не примушує. Я, наприклад. почуваю себе комфортно і в російськомовному середовищі, але мені більш до душі рідна мова. Не бачу ніякого тиску. Панове, це щось із космосу та фантазій панаModulyator
Ну це його особиста думка, хоча і не вірю, що йому дуже дошкуляють українською, хоч вона і ДЕРЖАВНА! Я вважаю,що держслужбовці зобов`язані володіти державною мовою. або дати роботу іншим, більш наполегливим. А чому б Вам , панове, не перейти на іврит, теж чудова мова...
І наприкінець, нагадаю, що коли немає національної ідеї, то не може бути і нації і , звісно, Держави. Пам`ятаймо,що ми живемо на нашій, Богом даній землі!
З повагою _________________ історію часто пишуть ті, хто вішає героїв (англ.) patriotmerefa
Возраст: 39 Зодиак: Зарегистрирован: 21.09.2007 Сообщения: 2001 Откуда: Мерефа City
Добавлено: Пн Май 26, 2008 9:32 pm Заголовок сообщения:
Знову мене не так зрозуміли....
Я, по -перше , казав про те, що під українезацією розумію мовну нетерпимість. Якщо кажуть ,- "Виїжджай у свою паРашу, там не почуєш української " - ЦЕ ЩО, НОРМАЛЬНО ?
Я розумію українську мову, і можу на ній спілкуватись, але я не розумію ненависті дот російської мови ! _________________ Иди своей дорогой, и пусть люди говорят что угодно ( Данте Алигьери )
Добавлено: Пн Май 26, 2008 11:54 pm Заголовок сообщения:
Може я чогось не розумію, але це нонсенс, коли українець розказує українцю, що його в Україні примушують вивчати українську мову. Давайте хоч трохи будемо патріотами нашої держави.
Добавлено: Сб Май 31, 2008 8:05 pm Заголовок сообщения:
premium писал(а):
Уяви собі що бідні, тепер будь-який чурка може приколотись з білорусів, бо ті не мають своєї мови, а іноземною користуються.
А ви хоч раз були в Білорусі? В білорусів рідна мова розповсюджена нарівні з російською, і їх це аніскільки не бентежить, бо всі люди розмовляють на суржиках і однаково розуміють один одного. В Гродненській області на білорусько-польському, у Вітебській - на білорусько-псковському, в Могильовській - на білорусько-брянському діалектах. По Україні ситуація аналогічна. На чистій мові розмовляють нечисленні території.
Якщо якась мова не здатна сама утвердитися, а насаджується штучно, то вона неприродня і все одно загине. Тому чим більше насаджується мова силою, тим більше вона слабшає. _________________ Правый всегда прав, из двух правых прав тот правый, который правее.
Добавлено: Сб Май 31, 2008 8:15 pm Заголовок сообщения:
Станислав писал(а):
Може я чогось не розумію, але це нонсенс, коли українець розказує українцю, що його в Україні примушують вивчати українську мову. Давайте хоч трохи будемо патріотами нашої держави.
Факти, які наявні для багатьох не можна заперечувати.
Факт по темі: Після відміни обовязкового предмету "Російська мова" у школі грамотність учнів знизилася на 50 %, причому з помилками тепер пишуть як російською, так і українською. Самий розповсюджений приклад слово "єто" або "ето" замість "це" або "это". Таких прикладів ще дуже багато. _________________ Правый всегда прав, из двух правых прав тот правый, который правее.
Добавлено: Вс Июн 01, 2008 10:43 am Заголовок сообщения:
LehaLexus писал(а):
premium писал(а):
Уяви собі що бідні, тепер будь-який чурка може приколотись з білорусів, бо ті не мають своєї мови, а іноземною користуються.
А ви хоч раз були в Білорусі? В білорусів рідна мова розповсюджена нарівні з російською, і їх це аніскільки не бентежить, бо всі люди розмовляють на суржиках і однаково розуміють один одного. В Гродненській області на білорусько-польському, у Вітебській - на білорусько-псковському, в Могильовській - на білорусько-брянському діалектах. По Україні ситуація аналогічна. На чистій мові розмовляють нечисленні території.
Якщо якась мова не здатна сама утвердитися, а насаджується штучно, то вона неприродня і все одно загине. Тому чим більше насаджується мова силою, тим більше вона слабшає.
Не був я в Білорусії, але інформації в мене достатньо. Про що можна сперечатиись, якщо президент не розмовляє білоруською, відсутня вища освіта білоруською, а середня - лише в селах. Білорусія в мовному розрізі виглядає приблизно як Луганська область. Чи у Вас інші дані?
Добавлено: Вс Июн 01, 2008 10:48 am Заголовок сообщения:
LehaLexus писал(а):
Станислав писал(а):
Факти, які наявні для багатьох не можна заперечувати.
Факт по темі: Після відміни обовязкового предмету "Російська мова" у школі грамотність учнів знизилася на 50 %, причому з помилками тепер пишуть як російською, так і українською. Самий розповсюджений приклад слово "єто" або "ето" замість "це" або "это". Таких прикладів ще дуже багато.
Не бачу тут логічного зв'язку. Безграмотність з'являється від того, що вдома розмовляють українською (суржиком), в школі вчаться українською, а в інформаційному просторі - засилля російської мови. Тому саме двомовність, яку так прогнуть закріпити російськомовні (насправді сподіваються на одномовність, як в Білорусії), веде до безграмотності.
Добавлено: Вс Июн 01, 2008 10:58 am Заголовок сообщения:
Наталья писал(а):
интересно и чем же меньше украинские тексты по сравнению с русскими...
"при інтегруванні частинами підінтегральний вираз f(x)dx розбивають на два множники типу и • dv, тобто f(x)dx = u-dv; при цьому функція и(х) вибирається такою, щоб при диференціюванні вона спрощувалась, а за dv приймають залишок підінтегрального виразу, який містить dx, інтеграл від якого відомий, або може бути просто знайдений"
переклад
"при интегрировании частями подинтегральное выражение f(x) dx разбивают на два множителя типа и • dv, то есть f(x) dx = u-dv; при этом функция и(х) выбирается такой, чтобы при дифференцировании она упрощалась, а за dv принимают остаток подинтегрального выражения, который содержит dx, интеграл от которого известен, или может быть просто найденный"
Рос. - газонокосильщик.
Укр. - той, що косить газони.
І так можна до безкінечності. Мабіть , треба просто легалізувати російську мову, щоб ніколи більше не було спекуляцій. _________________ Иди своей дорогой, и пусть люди говорят что угодно ( Данте Алигьери )
Рос. - газонокосильщик.
Укр. - той, що косить газони.
І так можна до безкінечності. Мабіть , треба просто легалізувати російську мову, щоб ніколи більше не було спекуляцій.
premium
Ви або не розумієте, або не хочете розуміти... Щоб ніклои не було спекуляцій навколо мов, треба легалізувати ті мови, якою користються громадяни України (мови нац. меншин не рахувати ) _________________ Иди своей дорогой, и пусть люди говорят что угодно ( Данте Алигьери )
premium
Ви або не розумієте, або не хочете розуміти... Щоб ніклои не було спекуляцій навколо мов, треба легалізувати ті мови, якою користються громадяни України (мови нац. меншин не рахувати )
Вони і так легалізовані всі, бо є мовами національних меншин, а в Криму російська навіть офіційна.