Добавлено: Пт Окт 10, 2008 11:48 am Заголовок сообщения: Тролінг у віртуальному спілкуванні
Тролінг (від англ. trolling) — розміщення в Інтернеті (на форумах, в групах новин Usenet, в вікі-проектах та ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, конфлікти між учасниками, образи, війну правок, марнослів’я і т. п.
Ознаки тролінга:
1) Перехід на особистості. Пишеш про Україну - "тьі фашист, бендеровец недобитьій". Не згоден з чужою думкою - "дурак" і т.п. Як з цим боротись? Ігнорувати. Троль живиться вашими емоціями, без реакції на його пости він здохне з голоду.
2) Відхід від теми. Коли тема тролю неприємна, він починає нести лажу, викликану його хворобливим мозком, сподіваючись що інші учасники обговорення відволікуться і забудуть з чого дискусія починалась. Що робити? Ігнорувати. Якщо дуже хочеться, послати нах (порадити створити власний блог, пояснити що тролізм суперечить мережевому етикету etc) і далі ігнорувати. Тему не змінювати.
3) "Типа свідок". У темі присвяченій урожаю він напише "а я сам бачив запущене поле, значить всі поля запущені, значить Україна без Росії вимре з голоду", у темі присвяченій освіті - "а я сам бачив що в школах утискають російську мову а більше нічого не вчать, і так повсюди, без Росії Україна пропаде у варварстві", у темі присвяченій українській мові - "а я сам бачив що українською ніхто не говорить, значить вона нікому не потрібна крім нацистів і американським шпигунам які СРСР розвалили". Статистичні дані він ігнорує тому що "вони фальсифіковані, а я власними очима бачив..." - тому статистику йому приводити нема сенсу, та й взагалі з ним говорити про будь-що безперспективно, тому що "а я сам бачив" - аргумент від якого він не відмовиться хоч його ріж, і що ви йому зможете протиставити? Єдине що можна сказати, це щось на кшталт "довколо тебе гівно? ти невдаха, піди вбийся об стіну".
4) Більш елегантний підхід: робота тролів у парі, "Хам" + "Тіпа воспітанний". Часто це навіть одна людина, з двома ніками. Починає "Хам": з хамства, особистих образ, він намагається знайти вашу больову точку, вивести вас з рівноваги. Мета - викликати у вас реакцію типа "пішов нах". Тоді вступає "Тіпа воспітанний". Він без образ, ввічливо, починає нести всяку фігню типа "всі ви націоналісти невиховані, хами, я так і знав що всі українські націоналісти крім образ не можуть нічого сказати". Попереднього "Хама" він "не помічає" і ігнорує, так само як ваші попередні ввічливі спроби поснити "Хаму" власну позицію. Цим ігноруванням він і відрізняється від нормальних людей. Що робити? По-перше, не вестись на "Хама", по-друге не переживати що "Тіпа воспітанний" може образитись. Хай ображається, це ж однаково троль а не людина.
5) "Дон Кіхот" - людина, що бореться з дітьми власної уяви. Він оточений ворогами, масонами, нацистами і філателістами, які тільки й мріють щоб знищити його видатну світову культуру (хоч сам він не зможе назвати що ще написав Лев Толстой крім "Війни і Мира"), країну, народ і т.п. Він упевнений в тому що в Україні хаос і голод, за сказане російське слово у Львові б'ють пику, а дві третини мешканців України насправді сполячені росіяни, яки тільки й мріють повернутись у лоно Матушки-Росії (а ті що не мріють, насправді, зомбовані). І як ви сподіваєтесь йому доводити що ви - не верблюд? Ви живете у різних всесвітах, які не перетинаються. Хай він лишається там де йому краще, навіщо витягувати його у реальний світ?
І ще є багато варіантів. Головне правило - не говоріть з тим, кому нецікава ваша думка. Бо марно.
Что-то мне это напоминает. _________________ Иди своей дорогой, и пусть люди говорят что угодно ( Данте Алигьери )
Не спорь с дураком - люди могут не заметить разницы (Неизвестный Философ)
Тролінг (від англ. trolling) — розміщення в Інтернеті (на форумах, в групах новин Usenet, в вікі-проектах та ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, конфлікти між учасниками, образи, війну правок, марнослів’я і т.
И кто тут главный троль, я стесняюсь спросить?
Сразу вспоминаются темы про "бездушне радянське стадо" и т.п. _________________ Правый всегда прав, из двух правых прав тот правый, который правее.
Добавлено: Сб Дек 18, 2010 12:30 am Заголовок сообщения:
Собственно по теме - новое веяние парижской моды: тролли-дендрофилы.
http://wikipedia.org/ДРОВОСЕКсуальность _________________ "Во многой мудрости есть много печали, и преумножающий знания, преумножает скорбь..." (с) Соломон
Хватит хамить и устанавливать на форуме матриархат. Я же не разбираю твой образ "женщины с ружьем" и не даю ему оценки ! _________________ Удача любит подготовленных.